Skip to main content

 Felaket kurtarma ve verilerin başka bir veri merkezine göndermede en kritik Bölüm bant genişliğidir. Kurumların veri değişimine göre göndermeleri gereken veri miktarı da değişir.

Temel amaç bu veriyi hızlı karşıya göndermektir bu nedenle bant genişliği önemlidir. Bu tip projelerde en önemli finansal maliyet de bant genişliğinde çıkmaktadır.

Birçok kurum düşük bant genişliklerinde replikasyon veya uzak kopya yapmaya çalışmakta bu da veri transfer sürelerini olumsuz yönde etkilemektedir.

 

Veeam Backup and Replication dahilinde bulunan WAN Accelerator bu tip durumlar için gelişmiştir. Bant genişliklerinin az oldu yerlerde WAN Accelerator dahilinde gelen sıkıştırma algoritması sayesinde ilave olarak verileriniz daha da sıkıştırılır. Bu yöntem ile daha az bant genişliklerinde replikasyon veya backup copy yapılabilmektedir.

WAN Accelerator çözümü için Windows sanal veya fiziksel sunucu ve buna bağlı bir disk kapasitesi gerektirir. Bu kapasite bir cache alanı olarak kullanılır. Sistem gereksinimlerini aşağıdaki link üzerinden görebilirsiniz. 

https://helpcenter.veeam.com/docs/backup/vsphere/system_requirements.html?ver=110#wan-accelerator

Burada bant genişliğine göre iki farklı metod kullanılır. Yüksek Bant Genişliği ve Düşük bant genişliği. Buradaki bant genişliğine bbaglı olarak da disk üzerindeki ayrılan alan miktarı değişmektedir.

Gerekli disk alanı için aşağıdaki hesaplamaları Veeam Best Practice sitesinden temin edebilirsiniz.

https://bp.veeam.com/vbr/2_Design_Structures/D_Veeam_Components/D_Wan_accelerator/WAN_Accelerator.html

WAN Accelerator konfigürasyonu Veeam arabirim üzerinden yapılabilmektedir.

https://helpcenter.veeam.com/docs/backup/vsphere/wan_launch.html?ver=110

Sonrasında backup copy ve replikasyon operasyonları için WAN Accelerator kullanabilirsiniz.

NOT: WAN Accelerator her iki veri merkezine de kurulması gerekir. Enterprse Plus ve VUL lisansı ile aktif olur.

Cok faydali bir yazi oldu Moro! Eline saglik!


Değerli bilgiler için eline sağlık Moro.


Comment