Skip to main content
Question

Téma přednášky na letní VUG CZ setkání

• March 6, 2026
  • 1 comment
  • 31 views

Samuraj
Forum|alt.badge.img

Chystá se další fyzické setkání VUG CZ, které proběhne letos v červnu v Praze. Měl bych dotaz na účastníky a členy komunity. Je nějaké konkrétní téma z oblasti Veeamu, o kterém by vás zajímala přednáška?

Jsou to komunitní setkání, takže je cílem se bavit o věcech, které účastníci prakticky řeší nebo chtějí začít používat. Já vlastně nemám představu, jaké věci jsou úplně jasné a přednáška by byla zbytečná, a co naopak může být zajímavé.

Pokud máte konkrétní nápad na téma, napište ho prosím do komentáře.

Díky za všechny tipy a těším se na setkání v Praze.

1 comment

Forum|alt.badge.img
  • New Here
  • March 6, 2026

Aktuálně primárně co řešíme a snažíme se neustále zdokonalovat je nasazení Veeamu v prostředí Azure, kdy primární lokalita je on-prem a v Azure je jen zlomek zdrojů a slouží jako DR lokalita. Ale je to hodně cloud-oriented věc. Případně můžu připravit přednášku na tohle téma:

• VBR infra v Azure, zbytek onprem
  • Azure appliance včetně private endpoint komunikace
  • Deployment celé infra pomocí Terraformu pro dodržení konceptu Infrastructure-as-code

Jinak mě napadá ještě další věc a ta souvisí s AI boomem, konkrétně Claude modelu. Napsal mi pěkný scheduler joby pro pěkné reporty vyhodnocení malware scan a Threat hunter detections. Tak možná se pobavit nad všemi “pain points”, které u Veeamu právě s nástupem AI mohou odpadat, aka custom ps skripty.