Skip to main content
Question

Zabbix agent-e backup job zamanı erişilemiyor

Merhabalar.

Benim benim bir fiziksel zabbix sunucum var. Ben hemin sunucuye veeam backupda protection group-a ekledim backup almam için. Hemin sunucuyu Linux agent backup type gibi backup alıyorum. Son zamanlar Backup aldığım sırada zabbix agent-ə erişilemez durumda oluyor. Yani backup job zamanı telegramdan durmadan altyapıda olan bütün hostlara erişilmiyor mesajı gönderiyor. Halbuki altyapıda hiç bir sıkıntı yok. Serverin kendisine bağlandığında zabbix agent statusu aktive running görünüyor. Backup job bitdikden sonra agent kendisine geliyor. Sorunun çözümünü hiç bir yerdə bulamıyorum. Lütfen yardım edin problemin çözümü ilə ilgili. Teşekkür ediyorum.

1 comment

Bulent.Tolu
Forum|alt.badge.img+4
  • Comes here often
  • 3 comments
  • April 10, 2025

Merhabalar,
Veeam agent ile yedekleme sırasında, sunucu üzerindeki veriyi okuduktan sonra (I/O), işleyerek (sıkıştırma, tekilleştirme vb.) ve ardından sunucunun networkü üzerinden, sizin belirlediğiniz yedekleme alanına aktarır. Bu sürecin herhangi bir aşamasında – okuma, işleme, gönderme (network) ya da dolaylı olarak yazarken oluşabilecek yavaşlıklar ve buna bağlı saturasyon, sunucunun kaynak ve kapasitesine göre sorunlara neden olabilir.  İlk aklıma gelen kontrol noktası ise, kaynak sıkışıklığı, Zabbix agent’in geçici olarak etkilenmesine yol açıyor olabilir. 

Yedekleme başladığında, sunucu işletim sistemi üzerinden sistem kaynaklarını ve ilgili event/log kayıtlarını incelemenizi önerirdim (Ayrıca, Veeam tarafında "Network Throttling" özelliğini kullanarak ağ trafiğini sınırlandırmak da test edilebilecek bir yöntem olabilir)

Henüz bir destek talebi oluşturmadıysanız, bir çağrı açabilirseniz, Veeam destek ekibi de mutlaka yardımcı olacaktır.  my.veeam.com adresinden çağrı açabilirsiniz. 

Comment